Kedves Versenyzők!

Sportorvosi vizsgálathoz az MSTSZ formanyomtatványát kell kitölteni és lepecsételtetni a sportorvossal. A nyomtatvány (teljesítménytúrázóknak és terepfutóknak is azonos) az alábbi linken tölthető le pdf formátumban:

Ezen kívül az OSEI által előírt 2 dokumentumot („Sportorvosi vizsgálat kérdőív” valamint a „COVID-19 érintettséget felmérő kérdőív sportolók számára”) kell előre kitöltve a vizsgálatra vinni. Letöltés az alábbi linken:

A sportorvosi vizsgálat egységes, függetlenül attól hol végzik, illetve államilag (TB) finanszírozott, vagy magánorvosi rendelés, mindenhol ezeket a dokumentumokat kérik.

A sportorvosi vizsgálat része az EKG vizsgálat, melyet helyben is elvégeznek, de meggyorsítható a folyamat, ha már kész eredményekkel jelennek meg a vizsgálaton. 35 év feletti versenyzők számára laborvizsgálatok (is) szükségesek, melyeket szintén helyben is elvégeznek (ebben az esetben éhgyomorral kell érkezni), de elfogadják az 1 hónapon belüli labor és vizelet eredményeket. Ez a távolról érkezők számára lehet fontos, mert amennyiben kész eredményekkel jelennek meg, elég 1 alkalommal felkeresni a sportorvosi rendelést.

Időpont foglaláskor minden esetben egyeztetni kell a szükséges kiegészítő vizsgálatokról. Sportorvosi vizsgálatra az alábbi lehetőségeket tudjuk ajánlani:

OSEI – Országos Sportegészségügyi Intézet

Cím: 1113 Budapest, Diószegi út 64.
Bármely magyar állampolgár jelentkezhet (lakóhelytől függetlenül), TB finanszírozott sportorvosi vizsgálatra beutaló nélkül.
Időpontot telefonon a +36-1-488-6120 telefonszámon, vagy az elojegyzes@osei.hu email címen lehet egyeztetni.
Várhatóan 4-5 hét várakozási idő.

További információk:

Budaörsi Egészségügyi Központ

Cím: 2040 Budaörs, Kossuth Lajos utca 9.
Dr. Márkus György sportorvosnál lehet jelentkezni fizetős(!) sportorvosi vizsgálatra a +36-23-445-473 telefonszámon.
Rendelési időpontok:

kedd              15:00 – 17:00
péntek          12:30 – 15:00

Időpont egyeztetés is csak ezekben az időszakokban lehetséges. A rendelési időn kívül ugyanabban a rendelőben gyermekrendelő működik, kérjük annak működését nem zavarni!
Várhatóan 1-2 hét a várakozási idő.

FIGYELEM! A rendelés csak budaörsi lakosoknak vehető igénybe TB finanszírozott módon, egyéb esetben fizetős szolgáltatás.

További információk:

Lakóhely szerint illetékes sportorvosi rendelések, vagy egyéb magán sportorvosi rendelések is igénybe vehetőek figyelembe véve a sportorvosi vizsgálatok egységes rendszerét.

MSTSZ Elnöksége
Budapest, 2021. március 10.